Wednesday, February 12, 2014

VEG DINNER ANYONE?


For most of the people eating veg means boring food. Many people think that not eating meat means have only lettuce and tomatoes and I often find myself explain that vegetarian cuisine is colorful and fun with the plus of being healthy and cruelty free . It often takes a few minutes to prepare special dishes with a minimum of effort. An idea ? This cheese and tomatoes cake: delightful!

Recipe:
1 egg
milk
1 tablespoon of Parmesan cheese
1 tablespoon flour
1 cherry tomato
caprine
gorgonzola
salt & pepper

Beat the egg with milk, Parmesan cheese and flour, add salt and pepper and stir until the mixture will be smooth and homogeneous. Fill the tomato cut in half with goat cheese, place it at the center of a buttered casserole and cover with the mixture. Bake in oven at 180 degrees for 15 minutes. In the meantime, melt the gorgonzola with milk to create a smooth ( and super delicious ) sauce. Resist the temptation to eat it and pour over cake immediately after it's baked. Result guaranteed!

Mangiare veg per molti è sinonimo di noia. Molte persone pensano che non mangiare carne significhi cibarsi solo di insalata e pomodori, ed io mi ritrovo spesso a dover spiegare che la cucina vegetariana è non solo è variopinta e divertente ma ha il plus dell'essere sana e cruelty free. E spesso basta pochissimo per realizzare piatti speciali con un minimo sforzo. Un'idea? Questo tortino ai formaggi e pomodorini: una delizia!
Ricetta:
1 uovo
latte qb
1 cucchiaio di parmigiano
1 cucchiaio di farina
1 pomodoro pachino
caprino
gorgonzola
sale&pepe

Sbattete l'uovo con il latte, il parmigiano e la farina, aggiustate di sale pepe e mescolate sino ad ottenere un composto liscio ed omogeneo. Riempite con il caprino il pomodoro tagliato a metà, posizionatelo al centro di una cocotte imburrata e copritelo con il composto preparato precedentemente. Cuocete il tutto in forno a 180 gradi per 15 minuti. Nel frattempo fate sciogliete la gorgonzola con il latte creando una salsa fluida (e super golosa). Resistete alla tentazione di sbaffarvela e versatela sul tortino subito dopo averlo sfornato. Risultato garantito! 

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